Urkerland 13-09-2012
Teun en Adina Leistra in Roemenië

Teun en Adina Leistra brachten deze zomer opnieuw een transport met goederen naar Babadag in Roemenië. Een groot gedeelte van de spullen ging naar het bejaardentehuis, het klooster en de lokale bevolking. Ook kwam het stel in contact met Stichting Baylor uit Tulcea, die kinderen helpt die zijn besmet met hiv.

Aan dit derde transport ging een flinke voorbereiding vooraf. Spullen uitzoeken, sorteren en indelen, zodat alles in Roemenië snel naar de juiste plek gebracht kon worden. Met behulp van familieleden, een bazar, een bingo en financiële steun van bedrijven kon de trip gerealiseerd worden. ,,We zijn dankbaar voor alle hulp. Het geeft ons de bevestiging dat mensen ons werk waarderen en willen steunen”, vertellen Teun en Adina Leistra.

In temperaturen rond de veertig graden verdeelden Teun en Adina de spullen. De meubels, rollators en rolstoelen die het stel kreeg van Talma Haven gingen naar het bejaardentehuis. Net als een deel van de medische spullen, zakken kleding, etenswaren en schoonmaakmiddelen. Het andere deel van de medische spullen ging naar contactpersoon dokter Laurentiu. Verder bracht het echtpaar meer dan honderd zakken kleding en voedselpakketten naar de lokale bevolking. Het klooster net buiten Babadag kreeg dekens en matrassen. ,,In de kerk die bij het klooster hoort staat nu een tafel met stoelen van het transport met daarop de Bijbel en het avondmaalstel.”

Stichting Baylor uit Tulcea benaderde Teun en Adina of ze ook voor hen iets konden betekenen. Ze kregen speelgoed, kinderkleding, babybedjes en kinderdekbedden. ,,In de toekomst gaan we meer met hen samenwerken”, aldus het paar. Ook konden ze een huis dat op instorten stond gedeeltelijk afbreken en opnieuw opbouwen. Mensen die willen helpen of ideeën hebben, kunnen contact opnemen via Teun en Adina Leistra, telefoon 06-23367730 of babadag.nl. Giften zijn welkom op rekeningnummer 40.10.73.785 t.n.v. Babadag-Tulcea.