In 2009 kregen wij te maken met de economische crisis die ons in heel Europa trof. Ook Roemenie werd daar door getroffen en vooral de mensen op het platteland. Er was geen geld, dus ook geen geld om eten te kopen waardoor veel kleine winkeltjes genoodzaakt waren om de deuren te sluiten.
We besloten om gezinnen met kinderen te helpen. De spullen die wij nodig hadden kochten wij juist bij die winkeltjes die het hardst waren getroffen, zo hielpen wij aan twee kanten. Wat wij tegen kwamen bleek erger te zijn dan wij hadden kunnen vermoeden. Gezinnen die echt geen toekomst verwachting meer hadden en leefden bij de dag. Wat ons het meest is bijgebleven is het gezin van een vrouw met 4 kinderen en een oude oma. De kinderen waren echt heel mager en hadden heel weinig kleding. Voor deze kinderen hebben wij veel kleding kunnen kopen. Het ''huis'' waar zij in woonden was echt niet meer geschikt om in te wonen, maar zij waren er blij mee want ze hadden een dak boven een hoofd. Er was geen gas, licht en water. Met de winter op komst (het kan daar tot -20 zijn) gaan zij een moeilijke tijd tegemoet. Voor hun zouden wij graag weer willen dat zij aangesloten worden op het elektrischetijd net. De contacten daarover zijn er, maar is een hele papierwinkel. Dit gezin, maar ook nog vele anderen gezinnen en bejaarde mensen kunnen op onze, hopelijk ook op de uwe, blijven rekenen.


In het fotoalbum proberen wij per jaar te laten zien waar wij hebben kunnen helpen.
Dit alles dankzij de hulp van veel bedrijven hier op Urk e.o. Ook familie, vrienden en bekenden maken het voor ons mogelijk dat wij dit mogen doen.

Heel veel dank.